ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ

Μετά τις σπουδές του στην ιατρική ο Αντώνης Λυμνιούδης εκπλήρωσε την υποχρεωτική του εκπαίδευση στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο Χίου και την υπηρεσία υπαίθρου σε άγονο αγροτικό ιατρείο της Χίου. Στο διάστημα της αναμονής για την ειδικότητα εργάστηκε ως ιατρός σε αθλητικούς αγώνες παιδιών και ενηλίκων και σε ιατρεία επειγόντων σε τουριστικά ιατρεία.

Από το 2008 μέχρι το 2013 εργάστηκε ως ειδικευόμενος νευρολογίας στο νοσοκομείο "Πολυκλινική" Γ.Ν.Α και ψυχιατρικής στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής "Δαφνί", αποκομίζοντας την σημαντική κλινική εμπειρία που ένα νοσοκομείο όπως αυτό μπορεί να προσφέρει. Εκεί εκπληρώνοντας τα καθήκοντα του ως ειδικευόμενος ψυχίατρος εργάστηκε σε τμήμα οξέων, σε εφημερίες, σε ξενώνες, στα εξωτερικά ιατρεία και εργάστηκε επίσης ως συντονιστής σε ομάδες μιας και η ομαδική θεραπεία ήταν και είναι κάτι που τον ενδιαφέρει. Υπηρετώντας και στο 18-ΑΝΩ αποκόμισε σημαντική εμπειρία στο κομμάτι των εξαρτήσεων όπου και εκεί ήταν συντονιστής σε ομάδες.

Στο Ψ.Ν.Α "Δαφνί" επίσης του δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχει σε διεπιστημονικές ομάδες κάτι πολύ σημαντικό μιας που ενισχύει το ομαδικό πνεύμα και τη διάθεση για συνεργασία. Παράλληλα παρακολούθησε πληθώρα εκπαιδευτικών και ψυχοθεραπευτικών σεμιναρίων διαφόρων προσεγγίσεων .

Η Ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση του είναι : 1)Γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία 2)Συστημική ψυχοθεραπεία (οικογενειακή)στη μονάδα οικογενειακής θεραπείας του Ψ.Ν.Α "Δαφνί". 3) Εκπαίδευση στην ψυχοδυναμική προσέγγιση.

Συμμετείχε επίσης σε συνεδρία με αναρτημένες ανακοινώσεις όπως : 1)"Η επίδραση της άσκησης σε ασθενείς που νοσούν από σχιζοφρένεια" στο 19ο συνέδριο φυσικής αγωγής και αθλητισμού στη Κομοτηνή . 2)Μελέτη όπου μετρήθηκε η αποτελεσματικότητα του προγράμματος απεξάρτησης σε ασθενείς εξαρτημένους στο αλκοόλ εσωτερικής παραμονής, με ναλτρεξόνη στο 10ο τμήμα απεξάρτησης από το αλκοόλ στο Ψ.Ν.Α "Δαφνί".

Με το πέρας της ειδικότητας άρχισε να δουλεύει ιδιωτικά στο ιατρείο του και ως εξωτερικός συνεργάτης με ψυχιατρικές κλινικές. Επίσης συνεργάστηκε με κέντρα εκπαίδευσης στη ψυχοθεραπεία όπου και είχε αναλάβει την εκπαίδευση των σπουδαστών στις βασικές αρχές της Ψυχοφαρμακολογίας και Ψυχοπαθολογίας.